top of page

Triggerpointtherapie

Je zou ons lichaam kunnen zien als een huis, de botten als de muren en de spieren als spanbanden die het huis overeind houden. Wanneer een spanband wordt aangetrokken raakt het hele huis uit balans. Het blijft wel staan maar staat 'uit het lood'. Als ons lichaam uit het lood staat doordat sommige spieren zijn verkort dan kan dit allerlei pijnklachten tot gevolg hebben. Bijvoorbeeld de wervelkolom staat scheef met als gevolg rug-, schouder- en nekklachten, de heupen staan scheef met als gevolg knie- en enkelklachten. De spieren kunnen korter worden (stuwbanden worden aangetrokken) door een val, ongeluk of een misstap. Bij triggerpointtherapie worden de spieren weer op lengte gebracht, de spanbanden worden los gemaakt, waardoor het lichaam weer recht komt te staan en de pijnklachten verdwijnen.

Voor meer informatie over triggerpoints, en triggerpointtherapie klik hier.

Podoposturaaltherapie

Je zou ons lichaam kunnen zien als een huis, de botten als de muren en onze voeten als de fundering. Wanneer de fundering verzakt raakt het hele huis uit balans. Het blijft wel staan maar staat 'uit het lood'. Als ons lichaam uit het lood staat doordat de stand van de voeten niet goed is kan dit allerlei pijnklachten tot gevolg hebben in bijvoorbeeld de rug, heupen en knieën.

Podoposturaal therapie is een therapie die er opgericht is het lichaam met behulp van therapeutische zolen weer recht te zetten en te houden. Dit wordt gedaan door middel van therapeutische zolen die ervoor zorgen dat door de eigen reflex werking van het lichaam de juiste houding wordt aangenomen.

 

Deze therapie is wereldwijd bekend en is ontwikkeld door de  Franse neuroloog Dr. R.J. Bourdiol.

Voor meer informatie klik hier.

Sportmassage en Easytaping

Sportmassage stimuleert de doorbloeding van pijnlijke, overbelaste en stijve spieren. Door de massage ontspannen de spieren en wordt stress verminderd.

Om de positieve effecten van de massage langer vast te houden is het mogelijk om Easytape te gebruiken. Als de tape op je huid zit, krimpt het. Doordat de tape krimpt, worden de huidlagen opgetild. Hierdoor ontstaat afname van druk in de huidlagen en de spieren onder de tape. Dit veroorzaakt:

  • Directe afname van de pijn.

  • Verbeterde doorbloeding.

  • Sneller herstel.

Gnathologie

Als er een kroon of kunstgebit wordt geplaatst of een verstandskies verwijderd kan de drukverdeling op de kaakspieren veranderen. Deze drukverandering kan leiden tot niet alleen klachten van de kaak en de kaakspieren, maar ook tot schouder-, nek-, en armklachten.

Omdat deze klachten niet te behandelen zijn door de stand van het lichaam te corrigeren, maar alleen door de drukverdeling op de kaakspieren te corrigeren werken wij samen met Mondzorg Maasdriel. Voor meer informatie over Holistische Tandheelkunde klik hier.

Optometrie

Onze ogen zijn het 'waterpas' van ons lichaam. Wanneer hier problemen ontstaan bijvoorbeeld een lui-oog, dubbel zien of een drukverschil heeft dit gevolgen voor de waterpas: deze werkt niet goed meer. Het lichaam wil dit corrigeren met een scheefstand tot gevolg. Deze scheefstand leidt weer tot allerlei pijnklachten. Deze pijnklachten kunnen alleen behandeld worden door dit oogprobleem op te lossen, hiervoor werkt Amri Sportief samen met Oogbalans. Voor meer informatie over Oogbalans klik hier.

Please reload

Anker 1
Anker 2
Anker 3
Anker 4
Anker 5

Medical

bottom of page